Alleen mannen hebben vaginale orgasmes

Seksuele opwinding ontstaat bij mannen en vrouwen precies op dezelfde manier: door je lijf te ontspannen en je open te stellen voor seksuele prikkeling. Door jezelf te stimuleren of dat te laten doen op plekken die kunnen leiden tot seksuele opwinding. Bij vrouwen gaat het dan dus niet over de vagina.

De vagina is helemaal niet zo gevoelig voor aanraking, en dat is maar goed ook. Want de vagina is een baringskanaal. Als dat baringskanaal net zo gevoelig zou zijn als de clitoris, dan zouden we misschien als soort al lang zijn uitgestorven omdat een kind baren te pijnlijk is. Nee, vaginale orgasmes bestaan helemaal niet. Als het om vaginale orgasmes gaat, dan hebben alleen mannen die, namelijk als ze klaarkomen in een vagina.

Orgasmes van vrouwen zijn dus altijd clitoraal, welk deel van je lichaam ook gestimuleerd wordt. Je kunt je clitoris ook rechtstreeks prikkelen, via de buitenkant (de glans) of inwendig, via de vagina. Maar ook prikkeling van je tepels, je oorlelletjes, de binnenkant van je dijen, of wat ook maar voor jou opwindend is, leidt tot een toename in doorbloeding van je vaginawand en van het inwendige en uitwendige deel van de clitoris. Alle onderdelen van je clitoris, het gevoelige buitenste knopje (de glans) en de grote zwellichamen binnenin, raken bij opwinding gezwollen, en je vaginawand wordt over de hele lengte vochtig. Ook je binnenste schaamlippen worden nat en zijn dus heel belangrijk voor pijnloze en opwindende penetratie (wie verzint er een beter woord voor schaamlippen?) Een glijmiddel heb je dus helemaal niet nodig. Is je vagina droog, dan ben je nog niet voldoende opgewonden en moet je nog geen vaginale penetratie hebben.

Hoe zit het dan met de g-spot?
De ‘g-spot’ geen apart orgaantje, maar de achterkant van de inwendige clitoris en het zwelweefsel van de urinebuis, dat tussen de vaginavoorwand en de achterkant van de inwendige clitoris zit ingeklemd. Het bobbeltje dat je daar kunt voelen als je opgewonden bent, is het opgezwollen zwelweefsel rond de urinebuis. Als je dat stimuleert, dan kan dat tot een intens orgasme leiden. Je kunt je ‘g-spot’ het beste laten stimuleren door je seksuele partner. Hij of zij doet dat door één of twee vingers in je vagina in te brengen en de voorwand te prikkelen met een stevige ‘kom hier’ beweging. Penissen zijn hiervoor minder geschikt. Die kunnen nou eenmaal niet zo makkelijk een ‘kom hier’ beweging maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *