Laten we óók de orgasmekloof dichten!

Nu hoor ik van jonge vrouwen dat zij zelfs in de context van ‘seks voor de seks’ nog steeds aan het kortste einde trekken als het gaat om het hebben van een orgasme. Ik denk dat ik wel begrijp waarom: ‘seks’ is voor de meeste mensen nog steeds penis-in-vagina. Laten we seks definiëren als een ervaring, niet als een specifieke seksuele handeling.

Er is nog steeds een wage gap, maar ook een enorme orgasm gap. Van de vrouwen die met mannen vrijen komt 30% geregeld klaar bij coïtus, versus 90% van hun mannelijke bedpartners. Laten we die kloof in godsnaam samen sluiten. Nu wil ik niet beweren dat je alleen maar goede seks hebt als het eindigt met een orgasme, maar de omvang van de groep vrouwen die nu accepteert dat seks eindigt met het orgasme van hun partner zonder dat ze zelf zijn klaar gekomen, is bizar groot.

“En waarom definiëren we ‘de eerste keer’ niet gewoon als klaarkomen met een partner?”

Om dat gat te sluiten moeten vrouwen wel stoppen met het accepteren van seks die voor hen niet plezierig is, en moeten ze opkomen voor hun eigen seksuele wensen. Daar wordt de seks lekkerder van. Alleen van het vooruitzicht op lekkere seks krijg je zin in seks. Dan is het wel belangrijk dat we allemaal ophouden vrouwen te slutshamen die autonoom en assertief vorm geven aan hun eigen seksualiteit.

Wist je trouwens dat vrouwen die hun eigen seksuele plezier minstens net zo belangrijk vinden als dat van hun mannelijke partner veel minder kans hebben op het meemaken van ongewenste seks? Het klinkt logisch, maar het is inmiddels ook aangetoond. De hoogste tijd dus voor deze geruststellende boodschap voor ouders en andere opvoeders: door meisjes op te voeden tot stevige vrouwen die weten wat ze willen op seksueel gebied bescherm je ze juist tegen seksuele grensoverschrijding. Het is dus eigenlijk risicovol voor vrouwen om seksueel bescheiden te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *