vacature algemeen bestuurslid

Vacature algemeen bestuurslid

Heb je een groot hart voor seksuele- en gendergelijkheid en wil je een aantal uren per week aan de slag voor een stichting die dat haar top-prioriteit maakt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stichting Seksueel Welzijn Nederland zoekt een nieuw bestuurslid om het huidige bestuur aan te vullen. Het bestuur telt momenteel vier enthousiaste leden. Eerdere ervaring met bestuurswerk is een pré, maar niet noodzakelijk.

We zijn nu een bestuur dat bestaat uit 4 vrouwen van westerse komaf van 40-60 jaar. We willen nadrukkelijk mensen die niet in deze definitie passen uitnodigen om te solliciteren. 

Over de stichting:

SWN heeft tot doel seksuele- en gendergelijkheid te bevorderen door te onderzoeken, te informeren, en te veranderen. Er is steeds meer bewijs dat vrouwen en mannen op het gebied van seksualiteit meer gelijk zijn dan verschillend. Het benadrukken van verschillen is onwenselijk en schadelijk voor het seksueel welbevinding van iedereen. Omdat het wegnemen van deze genderongelijkheid geen vrouwenzaak is, willen we mannen nadrukkelijk bij onze doelstelling betrekken.

Functieomschrijving:

Als algemeen bestuurslid draag je zorg voor het verder opzetten en uitbouwen van de structuur van de stichting. Samen met de voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid vorm je het kloppend hart van deze stichting. Alle bestuursleden zetten zich onbezoldigd in voor de stichting. De stichting bestaat 1,5 jaar en is volop in beweging en ontwikkeling. Reken op een tijdsinvestering van gemiddeld een dagdeel per week

Taken:

 • Je neemt deel aan bestuursvergaderingen
 • Je denkt actief mee over beleid en strategie
 • Je omarmt het thema seksuele gelijkheid in al haar facetten en draagt dit ook uit.
 • Je verdiept je in het vormgeven van de doelen en levert een bijdrage aan de uitwerking daarvan
 • Je levert hand- en spandiensten bij projecten en events

Wat zoeken wij?

 • Kennis van en passie voor seksualiteit
 • Een goede antenne voor intersectioneel denken
 • Een breed, divers netwerk, ook in niet-westerse gemeenschappen
 • Talent om mensen, netwerken en ideeën aan elkaar te koppelen
 • Gedrevenheid om nieuwe projecten te initiëren en te trekken

Wat bieden wij

 • Een transparant, open, synergetisch, ambitieus en gepassioneerd team
 • Oog voor je persoonlijke kwaliteiten
 • De mogelijkheid om waardevolle kennis en werkervaring op te doen
 • Plezier en inspiratie
 • Een groot netwerk
 • Toffe projecten met landelijke aandacht

Informatie en solliciteren
Ben je enthousiast geworden en wil je jouw talent vrijwillig inzetten voor de missie van de SWN? Solliciteer direct, met cv en korte motivatie, of neem voor meer informatie contact op met secretaris Sabine Meulenbeld op secretaris@seksueelwelzijn.nl. Einddatum vrijdag 11 november 2019. Bestuursleden worden voor 2 jaar benoemd en de functie is onbetaald. De gesprekken vinden plaats op 18 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *