Skip to content

Seksueel welzijn is ook het zaakje van mannen

Themabijeenkomst 2 dec 2021
19.00 - 21.30 u inloop 18.30 u
Pllek, T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam door SWN en Emancipator
Gratis voor SWN-leden

Ingeleid door Ellen Laan, begeleidt Jens van Tricht deze interactieve avond over seksuele emancipatie.

Jens van Tricht

Jens (1969) is een idealist en een feminst. Hij richtte Emancipator op om mannen een actieve bijdrage te laten leveren aan rechtvaardige genderverhoudingen.

Mannen! Hoe kunnen we seksueel welzijn emanciperen? Hoe zorgen we voor een eerlijke verdeling van genot, plezier, intimiteit, lichamelijkheid, en orgasmes? Hoe kunnen mannen hieraan bijdragen? Wat hebben mannen zelf te winnen bij seksuele emancipatie? En hoe kunnen mannen en vrouwen hier samen aan werken?

Emancipator en SWN willen mannen betrekken bij de groeiende beweging voor seksueel welzijn en seksuele rechtvaardigheid. Daarbij is het goed maar niet voldoende om te wijzen op de mechanismen die nu bijdragen aan ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. We moeten ook kijken naar de manier waarop seksualiteit en mannelijkheid nu worden ingevuld en ons afvragen of mannen op seksueel gebied het hoogst haalbare bereiken. Wat is onze visie voor de seksuele toekomst?

En: wat kunnen mannen en vrouwen hierin van elkaar leren? En mannen van elkaar, in alle verscheidenheid?

Hoe gaan we om met Corona deze bijeenkomst? Voor wie is deze bijeenkomst?

We zijn erg blij dat we deze bijeenkomst live kunnen laten doorgaan, zoals gepland. We willen ons daarom wel graag aan de corona-maatregelen houden en vragen je: bij klachten thuis te blijven en we doen een corona-check via de app.

We willen elkaar graag de ruimte geven. Dat betekent dat we voor deze bijeenkomst maar 40 plekken hebben, die we beschikbaar houden voor SWN-leden en Emancipatoren. Daarnaast nemen een paar mensen deel van onze host, Pllek.