Skip to content

Het veelkoppig patriarchaat

Introductie 5 okt 2022
19.00 - 21.30 u Inloop 18.30 u
Restaurant PLLEK | T.T. Neveritaweg 59 | Amsterdam door SWN
Gratis voor leden

Hoe is de hedendaagse kijk van mannen op seksuele rechtvaardigheid en seksueel welzijn ontstaan? En wat betekent dat voor de mannenemancipatie van nu?

Dat seksueel welzijn ook een mannenzaak is, daar zijn wij het over eens. Maar waarom staat dat, maatschappelijk gezien, nog steeds niet als een paal boven water?

Dit najaar organiseren partners SWN en Emancipator een lezingencyclus. We duiken dieper in onze patriarchale samenleving en stellen os de volgende vragen: 'Welke invloed heeft het patriarchaat en scoialisatie op door gender bepaalde rolpatronen?' en 'Welke maatschappelijke actie is nodig om deze patronen te doorbreken?'

Jens van Tricht legt deze interactieve bijeenkomst een basis voor de aankomende lezingen. Aan de hand van verschillende bronnen schetst hij een beeld van 'mannen en seks' en gaat met ons in gesprek.

NB! Een deel van de avond zal ook in het teken staan van elkaar weer ontmoeten na een lange hete zomer en even bijpraten over hoe SWN en de SWN-gemeenschap ervoor staat.

Houd deze agenda in de gaten voor de start van de lezingencyclus.

Jens van Tricht

Jens (1969) is een idealist en een feminst. Hij richtte Emancipator op om mannen een actieve bijdrage te laten leveren aan rechtvaardige genderverhoudingen.

Over PLLEK

Lekker eten, dansen en uitwaaien langs het water. Het kan allemaal bij restaurant PLLEK.

T.T. Neveritaweg 59 | Amsterdam

Lid worden?

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap? Geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen. Wil je ook lid worden dat kan. Sluit je aan en ontvang een mooie tas.

Annuleren

Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2 – 6 dagen van tevoren. Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.