Skip to content

SWN-thema-avond: Diversiteit voor mummies

Themabijeenkomst 28 jun 2023
19.00 - 21.30 u Inloop 18.30 u
Restaurant PLLEK | T.T. Neveritaweg 59 | Amsterdam door SWN
Gratis voor leden

Genderneutraal taalgebruik, voornaamwoorden, culturele sensitiviteit, intersectionaliteit, 'ableism' - zomaar een greep uit woorden die je in het gesprek over diversiteit voorbij kunt horen komen. Voor de één vanzelfsprekend, voor de ander verwarrend. Maar wat als je je soms liever stil houdt door angst iets verkeerd te zeggen? Of je, al je goede bedoelingen ten spijt, iemand per ongeluk op een beledigende manier aanspreekt?

Deze avond staat in het teken van leren over respectvol en inclusief taalgebruik. We beginnen bij de basis: een korte workshop waarin we leren waarom inclusief taalgebruik belangrijk is, wat dit met mensen doet en hoe je dit kunt leren. Vervolgens mogen we oefenen in de praktijk: een heus SWN-verhalen-kabinet zal zich aan je voorstellen! Jij mag van alles over hen leren - door hen aan de hand van je pas geleerde lessen op een respectvolle, inclusieve manier de hemd van het lijf te vragen! Het doel van de avond is dat jij je vol vertrouwen een houding weet te geven in het gesprek rond diversiteit; je weet zowel wat het belang is, als hoe je hier op een respectvolle manier over kunt leren. En een leuke bijkomstigheid: je leert een heleboel SWN'ers (beter) kennen.


We sluiten samen de avond én het SWN-seizoen af met een toast: diversiteit verdient het om gevierd te worden!

Over PLLEK

Lekker eten, dansen en uitwaaien langs het water. Het kan allemaal bij restaurant PLLEK.

T.T. Neveritaweg 59 | Amsterdam

Lid worden?

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap? Geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen. Wil je ook lid worden dat kan. Sluit je aan en ontvang een mooie tas.

Annuleren

Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2 – 6 dagen van tevoren. Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.