Bestuurslid SWN: Sabine Meulenbeld

Sabine: Mijn kindertijd en jeugd zijn gevuld met seksuele tegenstrijdigheden. Mijn beeldschone Romy Schneider moeder weidde me in in de wereld van maandverband. Terwijl de lijfspreuk van mijn vader was “a dirty mind, is a joy forever”. Hij was ook degene die me voor lichtte. Ik was een mooi en vroeg ontwikkeld meisje. Mensen maakten zich zorgen over mijn seksuele weerbaarheid. Nu weet ik dat mensen zich zorgen maakten op basis van voor vooroordelen en eigen ideeën over seks en seksualiteit, in relatie tot mij. Eigenlijk ging het niet over mij.

Het ontrafelen van deze seksuele ingrediënten, de dans tussen biologie en plezier of angst, tussen ontvankelijkheid en geslotenheid, hebben volgens Sabine haar levenspad bepaald: “Daar heb ik mijn werk van gemaakt in mijn praktijk in Utrecht en voor Stichting Pretty Woman. Ik begeleid mensen met vragen over liefde, seksualiteit en zingeving. In mijn begeleiding is contact met je ware zelf altijd het uitgangspunt.”

De laatste jaren groeit bij Sabine het besef hoe ingewikkeld die dans is: “We staan liever óf aan de ene kant van dansvloer, óf aan de andere kant. Als seksen staan we vaak tegenover elkaar, gerangschikt in doelgroepen; seksueel misbruik, tantra, erectieproblemen, prostituees, a-seksuelen, etc. Voor huis, tuin en keuken seks is weinig aandacht. We zijn verdeeld en hebben ons laten onderverdelen. Ik verlang naar een plek waar iedereen zich uitgenodigd voelt om samen een paar of heel veel stappen op de dansvloer te doen. Samen, alleen, maar met vooral met onbevangen spanning en vreugde.”