Penningmeester SWN Sacha Simons

Sacha Simons, gezondheidswetenschapper en organisatiekundige, werkte 13 jaar in diverse ziekenhuizen als adviseur en manager. Daarna koos ze voor het ondernemerschap en begeleidde zorgorganisaties 8 jaar lang bij verandervraagstukken. In 2015 richtte ze Zorgdragers op: een hecht, multidisciplinair netwerk van professionals met hart voor de zorg. Als bestuurslid bouwt ze mee aan de seksuele gelijkheid in onze samenleving.

Sacha: ‘Als kind las ik veel en ontwikkelde ik een rijke seksuele fantasie. Mijn katholieke opvoeding in de jaren ’70-’80 was echter verre van open. Hoe ik seksualiteit beleefde, deelde ik met niemand. Pas op latere leeftijd voelde ik me vrij in mijn seksualiteit. Ik heb twee dochters en ik wens hen toe dat ze in een maatschappij opgroeien waarin ze zelfbewust, vrij en goed geïnformeerd hun seksualiteit gaan ontdekken en beleven. En dat ze seksuele partners ontmoeten die zich op hun gemak voelen met hun eigen seksualiteit en die van hen.

Zorgdragers heb ik opgericht voor vrijdenkers en pioniers: mensen die het andersdurven te doen, als het nodig is. Ik geloof dat dat de gezondheidszorg en de maatschappij goed doet. Het is niet gemakkelijk om vernieuwend te zijn. Zorgdragers biedt daarvoor een support-systeem. Verder is het een groep met een groot netwerk, veel creativiteit en een enorme diversiteit aan expertise.

Ons collectief onderstreept en versterkt de missie van de stichting SWN. We zetten in op een groter bewustzijn. We zijn ervan overtuigd dat ‘echt’ contact maken, onderhouden en herstellen essentieel zijn bij goede zorg. En als je niet in contact bent met je seksualiteit, hoe kun je dan echt in contact zijn met je seksuele partner?

Toen Jeanette de Geus en Ellen Laan mij vroegen voor een plek in het bestuur heb ik dan ook voluit “Ja!” gezegd.’