Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

West meets east: vrouwen en lust. Ellen Laan in gesprek met Kaouthar Darmoni

5 november, 2020 | 18:30 - 21:30

Wat maakt het vrouwelijk orgasme de moeite waard? Hoe kan het dat klaarkomen door vrouwen niet vanzelfsprekend is? Hoe verbetert meer aandacht voor vrouwelijk lust menselijke relaties? Wat hebben vrouwen hierin te doen? En waarom is dit bij uitstek ook een onderwerp dat de interesse van mannen zou moeten hebben?

Prijs: Als je je VRIJ wilt voelen: €37,50 | Heb je een SIMPEL abonnement dan krijg je 15% korting | Ben je VOLUIT lid: gratis.

Klik op deze link om een kaartje te kopen of je aan te melden als je VOLUIT lid bent.

Ellen Laan en Kaouthar Darmoni nemen je mee in hun visie op seksueel plezier en de rol van het vrouwelijk orgasme in het bijzonder. In veel gemeenschappen wordt het orgasme van vrouwen ontkend, gevaarlijk geacht, verklaard tot ‘bij-product’ van de evolutie (omdat het niet noodzakelijk is voor reproductie), of in het beste geval niet gezien als de moeite waard. Volgens de droge cijfers is klaarkomen door vrouwen in elk geval niet vanzelfsprekend. Zelden wordt het orgasme voor vol aan gezien en zelfs gevierd. Dat doet Kaouthar wel. Zij is opgevoed in een traditie waarin het orgasme wordt beschouwd als een ontmoeting met het goddelijke. We maken kennis met deze visie van vrouwelijke lust door een korte presentatie van Kaouthar. Ellen licht toe waarom seksueel plezier zo essentieel is voor de kwaliteit van menselijke relaties. Daarna gaan ze graag met de deelnemers in gesprek over hoe vrouwelijke lust mainstream kan worden.

Kaouthar Darmoni (1968) is algemeen directeur van Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Kaouthar is van oorsprong Tunesische. Ze studeerde af op gender studies aan de Université Paris-Sorbonne en promoveerde aan de Université Lumières Lyon II. Ze woont en werkt sinds vele jaren in Nederland. Ze heeft diverse academische publicaties op haar naam staan, heeft bijna twintig jaar ervaring met gender- en media studies en is daarnaast een ervaren ondernemer, mediapersoonlijkheid, en spreker over vrouwelijk leiderschap. Ze is actief binnen verschillende internationale vrouwenbewegingen. De afgelopen jaren was ze ook actief als godinnendanscoach, om vrouwen te versterken.

Ellen Laan (1962) is hoogleraar seksuele gezondheid aan het AmsterdamUMC, UvA. Ellen is van Westfriese komaf, waar ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ het belangrijkste adagium is. Ze studeerde psychologie en promoveerde aan de UvA op psychofysiologisch onderzoek naar de de genitale respons van vrouwen en hoe die samenhangt met wat vrouwen aan lustvolle gevoelens rapporteren. Haar enige multiculturele ervaring is een verblijf van 3 maanden in Louisiana, USA. Ze heeft vele publicaties op haar naam, behandelt mensen met complexe seksuele problemen, en geeft onderwijs over seksualiteit aan zoveel mogelijk verschillende doelgroepen. Ze heeft zich de laatste jaren ontpopt als activist op het gebied van gendergelijkheid in seksueel genot.

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap?
Dat is geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen.

Datum: 5 november
Tijd: 18.30-21.30 uur
Waar: online. Zoomlink ontvang je 5 november in de ochtend.
Annuleringsvoorwaarden:
Je kunt kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de bijeenkomst.
Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2 – 6 dagen van tevoren.
Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.

Gegevens

Datum:
5 november, 2020
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *