Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Politieke seksualiteit: Lisa de Pagter in gesprek met Quirine Lengkeek

21 januari | 18:45 - 21:30

Hoe zien we seksueel welzijn terug in nationale en internationale politiek en beleid? Hoe staat het met onze seksuele vrijheden, en hoe zijn ze over de jaren losser gelaten of strakgetrokken? Welke ontwikkelingen met betrekking tot seksuele gezondheid en autonomie zien we van “bovenaf”?

Prijs: gratis als je een jaarabonnement hebt of neemt | 15% korting als je basislid bent of wordt | € 37,50 als je je vrij wilt voelen

Klik op deze link om een kaartje te kopen of je aan te melden als je VOLUIT lid bent. 

In deze thema-avond snijden Lisa de Pagter en Quirine Lengkeek de discussie aan over de invloed die overheidsbeleid momenteel heeft op seksueel welzijn. Van lobby bij Kamerleden voor verbeterde seksuele voorlichting, tot internationale toezeggingen voor het bestrijden van seksueel geweld: ze hebben het allebei gezien. Nu, meer dan ooit, staat seksueel welzijn onder druk in alle politieke arena’s. Seksueel geweld rijst de pan uit door maatregelen van de coronacrisis, en tegelijkertijd grijpen politici de kans aan om anti-gender beleid te voeren. Maar, zoals Lisa en Quirine vanuit hun ervaring zullen vertellen, pogingen om seksueel welzijn te reguleren zijn niet nieuw. Seksualiteit is namelijk altijd politiek. Quirine zegt zelfs: geen seksualiteit zo politiek als betaalde. Zij zal in deze bijeenkomst dan ook ingaan op het thema sekswerk, en specifiek op het web van gemeentelijk beleid, en hoe dat het werk van sekswerkers in Nederland beïnvloedt en beïnvloed heeft. Ook presenteert ze een deel van internationaal beleid voor sekswerk. Lisa gaat in op de huidige trends die we zien in internationale politiek als het gaat om seksuele en reproductieve rechten en het claimen van die rechten. Seksueel welzijn en seksuele gelijkheid komen namelijk in veel landen steeds meer in het nauw. Na hun presentaties gaan Quirine en Lisa in gesprek met de deelnemers over deze politieke ontwikkelingen, en wat de gevolgen zijn van de politieke trends voor sekswerkers, vrouwen, en het seksueel welzijn van iedereen.

Quirine Lengkeek is Advocacy Coördinator bij CHOICE for Youth and Sexuality, voorzitter van SekswerkExpertise en consultant op het gebied van prostitutiebeleid. Zij zal vertellen over de snijpunten tussen seksueel welzijn, politieke seksualiteit en sekswerk.

Lisa de Pagter is jongerenambassadeur voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bestuurslid bij SWN.

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap?
Dat is geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen.

Datum: do 21 januari
Tijd: 19.00-21.30 uur (‘inloop’ vanaf 18.45 u)
Online: zoomlink ontvang je 21 januari in de ochtend.
Annuleringsvoorwaarden:
Je kunt kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de bijeenkomst.
Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2-6 dagen van tevoren.
Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.

 


 

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
18:45 - 21:30
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *