Skip to content

Artikelen

Praat jij weinig over seks? Daar brengen we als gemeenschap graag verandering in. We delen kennis, gaan misvattingen te lijf, zijn te horen op radio en tv. Geen beweging zonder duidelijk geluid.

Onderwerp
Categorie
Auteur
Sorteer
Boek + STAMP

Het grote 9 tot 5 taboe

Hoe geef je seksualiteit en intimiteit een plek in je organisatie? Laat het niet over aan het toeval en organiseer actief een prettige en veilige omgeving voor jouw medewerkers en cliënten.

Boek

De kracht van positieve seksualiteit

Sabine Meulenbeld schreef een boek voor opvoeders, leerkrachten en hulpverleners die het aandurven jongeren te ondersteunen in een positieve seksuele ontwikkeling. Een interview!

themabijeenkomst

Over de brug tussen wetenschap en samenleving

Wetenschappers willen ons begrip van de complexe, menselijke seksualiteit vergroten. Maar hoe weten ze welke kennis nodig is? En hoe bereikt die kennis de directe belanghebbenden in de samenleving? Daar gaan we het over hebben, samen met Daphne van de Bongardt op 7 februari in Amsterdam.

Onderzoeksrapport

'Gewoon' met elkaar in gesprek gaan

Vandaag op Paarse Vrijdag publiceert SWN samen met Rutgers en de Universiteit Utrecht het onderzoeksrapport - ‘Gewoon’ met elkaar in gesprek gaan - over seksuele vorming op de middelbare school.

Aankondiging

Tentoonstelling Aahhh..!

Aahhh..! is een jaar lang te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum. Een aanrader! Op een verrassende, persoonlijke en interactieve manier kom je van alles te weten over het lichaam, seksualiteit, gender en consent. Jetske Steenstra is vrijwilliger bij het museum en vertelt er meer over.

Verslag

WAS Congres in Antalya

De World Association for Sexual Health (WAS) is een vooraanstaande, mondiale organisatie die zich bezighoudt met thema's waar ook SWN zich hard voor maakt. Het 26ste congres vond plaats van 2 t/m 5 november in Turkije. Mario was aanwezig en doet verslag.