De clitoris in beeld

We gaan bij vrouwen van 18 tot 80 met behulp van MRI onderzoeken hoe de clitoris er uitziet in niet-opgewonden toestand en in seksueel-opgewonden toestand. Zo komen we iets te weten over de mate waarin seksuele opwinding de clitoris in omvang doet toenemen.

Ook kijken we naar leeftijdsverschillen. We verwachten dat deze informatie meiden en jongens, vrouwen en mannen gaat helpen om te begrijpen wat er nodig is voor lekkere (en pijnloze) penetratie. De organisatie van dit onderzoek is nog niet afgerond. Hou de website in de gaten!

Lieve seks of Sexy liefde? – Jonge stellen gezocht voor onderzoek

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam doen wetenschappelijk onderzoek naar jongeren, liefde en seksualiteit. Voor het nieuwe onderzoeksproject “Lieve seks of sexy liefde” worden heteroseksuele koppels (m/v) tussen de 18-27 jaar gezocht die samen mee willen doen met dit onderzoek naar de verwevenheid tussen liefde en seksualiteit. Zij zullen 1x worden geïnterviewd, een paar korte vragenlijsten invullen, en 1x worden geobserveerd tijdens korte gesprekjes met de partner en vrienden. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website en de Facebookpagina.

Ken je vanuit je beroep, praktijk of netwerk mogelijke deelnemers voor dit onderzoek? Wil je deze oproep delen? Of kunnen de onderzoekers een keer langskomen om het onderzoek aan potentiële deelnemers te presenteren?

Of pas jij zelf in deze doelgroep? Lijkt het je leuk om mee te doen met dit bijzondere onderzoek? En wil je meer informatie ontvangen?

Stuur dan een mail naar lssl@essb.eur.nl Alvast bedankt! #liefdevoordewetenschap