Skip to content

Wie we zijn

SWN is een organisatie met een kleine, harde kern. Ons gedachtegoed wordt gedragen door een groeiende gemeenschap van onder andere wetenschappers, schrijvers en kunstenaars.

 • Onderzoeken

  Ellen Laan deed baanbrekend onderzoek naar de seksuele gezondheid van vrouwen. Ze richtte SWN op met een belangrijk doel: het dichten van de orgasmekloof. Door scholen te bezoeken, lezingen te geven en te praten met politici verkleinen we de kloof en daarmee de seksuele ongelijkheid.

 • Bewegen

  Je kunt de SWN-gemeenschap zien als een seksueel beschavingsoffensief. Op een positieve manier brengen we de samenleving in beweging. We gaan voor veiligheid, gelijkheid en seksueel genot voor iedereen. Hoe groter de diversiteit binnen onze gemeenschap, hoe beter.

 • Verbinden

  Doen wij iets dat jou raakt, persoonlijk of zakelijk? Kunnen wij jou, of jij ons verder helpen? Dan maken we graag kennis. Stuur een mail of kom langs tijdens een open avond. Je kunt af en toe aanwaaien, lid worden van de SWN-gemeenschap of partner worden.

De initiatiefnemers

Stichting Seksueel Welzijn Nederland (SWN) is in 2018 opgericht door Ellen Laan. Als seksuoloog en GZ-psycholoog heeft ze jarenlange ervaring met het behandelen van mensen met complexe seksuele problemen. De misvattingen rondom seksualiteit, de onvolledige voorlichting op scholen (meisjes komen er bekaaid vanaf) en de huidige ongelijkheid tussen man en vrouw als het gaat om seksueel plezier, motiveren niet alleen haar maar iedereen die deel uitmaakt van SWN (bestuur, raad van advies en vele ambassadeurs) om een structurele verbetering tot stand te brengen.

Bestuur

Ellen Laan

Bregje Spaans

Lisa de Pagter

Sacha Simons

Raad van Advies

Daphne van de Bongardt

Jens van Tricht

Eva Jinek

Wim Slabbinck

Linda Duits

Maaike Meijer

Milou Deelen

Naima Azough

Justine van de Beek

Adinda Veltrop

Over het belang van SWN

'SWN helpt mij om het taboe op seksueel disfunctioneren te doorbreken.'

Nienke Helder, ontwerper

Waar we meer van willen…

 • Leden

  Voel je seksueel vrijer en gelukkiger: word lid van SWN-gemeenschap.

 • Partners

  Bezig met een initiatief dat ons raakt? Het samen doen kan heel bevredigend zijn.

 • Donaties

  Steun onze beweging met een financiële bijdrage. Ook klein vinden we fijn.