Skip to content

Wat we willen

SWN is een organisatie met een kleine, harde kern. Meer dan 100 gelijkgestemde wetenschappers, activisten, docenten, zorgverleners en andere gelijkgestemden dragen onze kennis en gedachtegoed uit.

 • Onderzoek

  Ellen Laan deed baanbrekend onderzoek naar de seksuele gezondheid van vrouwen. Ze richtte SWN op met een belangrijk doel: bevorderen van seksueel genot en seksuele gelijkheid. Door lezingen te geven, scholen te bezoeken, onderzoek te doen en te praten met politici, veranderen we ieders kijk op seks.

 • Beweging

  Je kunt de SWN-gemeenschap zien als een seksueel beschavingsoffensief. Op een positieve manier brengen we de samenleving in beweging. We gaan voor veiligheid, gelijkheid en seksueel genot voor iedereen. Hoe groter de diversiteit binnen onze gemeenschap, hoe beter.

 • Verbinding

  Doen wij iets dat jou raakt, persoonlijk of zakelijk? Kunnen wij jou, of jij ons verder helpen? Dan maken we graag kennis. Stuur een mail of kom langs tijdens een thema-bijeenkomst. Je kunt af en toe aanwaaien of lid worden van de SWN-gemeenschap.

In memoriam

Op 22 januari 2022 is Ellen Laan op 59-jarige leeftijd overleden. Ze was al geruime tijd ernstig ziek. Haar verliezen doet veel pijn bij familie en vrienden. Ook patiënten, jongeren, collega’s en iedereen binnen de SWN-gemeenschap missen haar zachte karakter en vurige bevlogenheid. Ze was één met het doel om seksueel genot en gelijkheid de norm te maken. Nu zetten wij haar levenswerk voort.

Bestuur

Anna Marah Jansen

Iris Botermans

Sacha Simons

Mario ter Smitten

Raad van Advies

Daphne van de Bongardt

Jens van Tricht

Linda Duits

Maaike Meijer

Over het belang van SWN

'SWN helpt mij om het taboe op seksueel disfunctioneren te doorbreken.'

Nienke Helder, ontwerper

SWN wil meer

 • Leden

  Voel je seksueel vrijer en gelukkiger: word lid van SWN-gemeenschap.

 • Partners

  Bezig met een initiatief dat ons raakt? Het samen doen kan heel bevredigend zijn.

 • Donaties

  Steun onze beweging met een financiële bijdrage. Ook klein vinden we fijn.