Skip to content

Wat we willen

Gelijkheid tussen de lakens. Iedereen clitkundig. Weg met de orgasmekloof. Drie gevleugelde uitspraken van Ellen Laan, SWN-oprichter en godmother van de seksuologie. Nu is het aan ons om samen met zoveel mogelijk gelijkgestemden haar gedachtengoed en kennis verder te brengen.

 • Onderzoek

  Ellen Laan deed baanbrekend onderzoek naar de seksuele gezondheid van vrouwen. Ze richtte SWN op met een belangrijk doel: bevorderen van seksueel genot en seksuele gelijkheid. Door lezingen te geven, scholen te bezoeken, onderzoek te doen en te praten met politici, veranderen we ieders kijk op seks.

 • Beweging

  Je kunt de SWN-gemeenschap zien als een seksueel beschavingsoffensief. Op een positieve manier brengen we de samenleving in beweging. We gaan voor veiligheid, gelijkheid en seksueel genot voor iedereen. Hoe groter de diversiteit binnen onze gemeenschap, hoe beter.

 • Verbinding

  Doen wij iets dat jou raakt, persoonlijk of zakelijk? Kunnen wij jou, of jij ons verder helpen? Dan maken we graag kennis. Stuur een mail of kom langs tijdens een thema-bijeenkomst. Je kunt af en toe aanwaaien of lid worden van de SWN-gemeenschap.

SWN Stamp of Approval

Van sommige initiatieven werd SWN-oprichter Ellen Laan echt heel gelukkig. Ze gaf de maker(s) dan graag een podium. Nu Ellen dat zelf niet meer kan doen, hebben we een Stamp of Approval in het leven geroepen. Aan de toekenning gaat een uitgebreide procedure vooraf. Wil je in aanmerking komen voor de SWN-stamp? Neem dan contact met ons op. De laatste ging naar...

Bestuur

Anna Marah Jansen

Iris Botermans

Mario ter Smitten

Sacha Simons

Raad van Advies

Eva Jinek

Daphne van de Bongardt

Jens van Tricht

Linda Duits

Maaike Meijer

Over het belang van SWN

'SWN helpt mij om het taboe op seksueel disfunctioneren te doorbreken.'

Nienke Helder, ontwerper

SWN wil meer

 • Leden

  Zin om lid te worden van de SWN-gemeenschap? Kies de vorm die bij je past.

 • Partners

  Bezig met een initiatief dat ons raakt? Het samen doen kan heel bevredigend zijn.

 • Donaties

  Steun onze beweging met een financiële bijdrage. Ook klein vinden we fijn.