Skip to content

Wat we willen

SWN is een organisatie met een kleine, harde kern. Ons gedachtegoed wordt gedragen door een groeiende gemeenschap van onder andere wetenschappers, kunstenaars, trainers en zorgverleners.

 • Onderzoeken

  Ellen Laan deed baanbrekend onderzoek naar de seksuele gezondheid van vrouwen. Ze richtte SWN op met een belangrijk doel: het dichten van de orgasmekloof. Door scholen te bezoeken, lezingen te geven en te praten met politici verkleinen we de kloof en daarmee de seksuele ongelijkheid.

 • Bewegen

  Je kunt de SWN-gemeenschap zien als een seksueel beschavingsoffensief. Op een positieve manier brengen we de samenleving in beweging. We gaan voor veiligheid, gelijkheid en seksueel genot voor iedereen. Hoe groter de diversiteit binnen onze gemeenschap, hoe beter.

 • Verbinden

  Doen wij iets dat jou raakt, persoonlijk of zakelijk? Kunnen wij jou, of jij ons verder helpen? Dan maken we graag kennis. Stuur een mail of kom langs tijdens een open avond. Je kunt af en toe aanwaaien, lid worden van de SWN-gemeenschap of partner worden.

In memoriam

Op 22 januari 2022 is Ellen Laan, onze Ellen, op 59-jarige leeftijd overleden. Ze was al geruime tijd ernstig ziek. Haar verliezen doet veel pijn bij familie en vrienden. Ook patiënten, jongeren, collega’s en iedereen binnen de SWN-gemeenschap missen haar zachte karakter en vurige bevlogenheid. Ze was één met het doel om seksueel genot en gelijkheid de norm te maken. Nu is het aan ons om haar levenswerk voort te zetten. Lieve Ellen, wij gaan alles op alles zetten.

Bestuur

Anna Marah Jansen

Iris Botermans

Sacha Simons

Mario ter Smitten

Raad van Advies

Daphne van de Bongardt

Jens van Tricht

Linda Duits

Maaike Meijer

Over het belang van SWN

'SWN helpt mij om het taboe op seksueel disfunctioneren te doorbreken.'

Nienke Helder, ontwerper

Waar we meer van willen…

 • Leden

  Voel je seksueel vrijer en gelukkiger: word lid van SWN-gemeenschap.

 • Partners

  Bezig met een initiatief dat ons raakt? Het samen doen kan heel bevredigend zijn.

 • Donaties

  Steun onze beweging met een financiële bijdrage. Ook klein vinden we fijn.