Bestuur

Alle bestuursleden werken onbezoldigd voor de stichting.

 Ellen Laan – Voorzitter 

Ellen Laan is voorzitter van de Stichting Seksueel Welzijn Nederland. Zij is hoogleraar Biopsychosociale Determinanten van Seksuele Gezondheid en hoofd van de afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie AMC.

Ellen werd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Door festival Lowlands werd ze in 2018 zelfs ‘godmother van de Nederlandse seksuologie’ gedoopt. In haar promotieonderzoek toonde ze aan dat de lichamelijke respons op seksuele prikkels niet altijd samenvalt met de subjectieve beleving, ‘zin’. Als GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS behandelt ze mensen met complexe seksuele problemen.

Daarnaast doet ze onderzoek naar ongelijkheid op het gebied van seksueel genot tussen mannen en vrouwen, en probeert ze zorgverleners van allerlei signatuur ertoe te bewegen meer aandacht te besteden aan seksualiteit. In 2012 ontving ze een eredoctoraat van de Geneeskundefaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven voor haar verdiensten op het gebied van de vrouwelijke seksualiteit. In 2018 richtte ze de stichting Seksueel Welzijn Nederland op, dat ten doel heeft gendergelijkheid op het gebied van seksueel welzijn te bevorderen.

Lees hier meer over de persoon achter de professor. (hier een kort CV)

Kijk hier de uitzending van Jinek:

 

 

Sacha Simons – Penningmeester

Sacha Simons, gezondheidswetenschapper en organisatiekundige, werkte 13 jaar in diverse ziekenhuizen als adviseur en manager. Daarna koos ze voor het ondernemerschap en begeleidde zorgorganisaties 8 jaar lang bij verandervraagstukken. In 2015 richtte ze Zorgdragers op: een hecht, multidisciplinair netwerk van professionals met hart voor de zorg. Als bestuurslid bouwt ze mee aan de seksuele gelijkheid in onze samenleving. Lees hier meer

 

 

 

Jeanette de Geus – Secretaris

De Geus studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, volgde de basisopleiding tot gedragstherapeut bij Aad Burger, staat vermeld in het BIG register als GZ Psycholoog en bij het NIP als Register Arbeid en Organisatiepsycholoog. Lees hier meer over Jeannette.

 

 

 

 

 Sabine Meulenbeld – Bestuurslid

Sabine Meulenbeld is algemeen bestuurslid van de stichting Seksueel Welzijn Nederland. Ze houdt een coachingspraktijk aan huis in Utrecht en werkt als therapeutisch hulpverlener bij Stichting Pretty Woman. Sabine pleit voor een hulpverlening in Nederland waarbij seksuele heelheid vanuit eigenheid centraal staat. Lees hier meer over Sabine en haar affiniteit me het thema plezier en gelijkheid in seksualiteit.

 

 

 

 

Bregje Spaans – Bestuurslid

Bregje Spaans studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie reproductieve rechten van vrouwen. Na het afronden van haar studie heeft ze onder andere bij Solidaridad en Forum gewerkt voor ze aan de slag ging als begeleider en leidinggevende bij Pretty Woman, een project voor meiden die te maken hebben met uitbuiting en mensenhandel. Vooral in en door deze baan is ze zich meer en meer gaan verdiepen in genderspecifieke hulpverlening, jeugdhulpverlening en seksualiteit. Lees hier meer over Bregje.