Skip to content

Over grenzen en (niet) intentioneel daderschap

Themabijeenkomst 10 feb 2022
18.30 - 21.30 u inloop 18.00 u
Restaurant PLLEK, Neveritaweg 59, Amsterdam. door SWN met Legien Warsosemito en Stijn Schenk
Gratis voor leden

Donderdagavond 10 februari staat in het teken van seksuele grensoverschrijding. Stijn Schenk en Legien Warsosemito belichten verschillende vraagstukken en standpunten rond het thema 'Over grenzen en (niet) intentioneel daderschap'.

Programma

Bij SWN staat seksueel grensoverschrijdend gedrag steevast op de agenda. Nu, door recente ontwikkelingen, is het extra actueel. Slachtoffers delen hun ervaringen tijdens opnames van The Voice en sinds kort zijn alle vormen van onvrijwillige seks even strafbaar als verkrachting. Wat je kunt verwachten is een waardevol groepsgesprek over de achterliggende mechanismen van intentioneel én niet-intentioneel daderschap.
Er is PLLEK voor 60 mensen op locatie. Zodra die zijn uitverkocht, kun je nog deelnemen via zoom.

Sommigen denken dat flirten en verkrachting twee uitersten zijn van één continuüm.

Over de sprekers

'Wat we nodig hebben is een open gesprek met nuances over slachtofferschap, maar zeker ook over daderschap', zegt Legien. 'Onze samenleving is op lange termijn helemaal niet gebaat bij het polariseren van slachtoffer en dader.' Stijn is tijdens het schrijven van de Toolkit Partnerondersteuning na Seksueel Geweld, zichzelf gaan bevragen over zijn eigen seksuele gedrag in het verleden. Onderwerpen die hij tegenkwam zijn: Hoe ga je om met grenzen in je relatie? Hoe ga je om met afwijzing? Mag daar ook teleurstelling of boosheid zijn? Wat is er van invloed op het gedrag van beide partners. Hoe hebben de verwachtingen van de samenleving en het individu invloed op het omgaan met een verschil in zin in seks bij intieme partners?

Legien en Stijn

Stijn is graphic educator (RealComics). Legien is vertouwenspersoon en Me Too Coach. Samen geven ze voorlichting en leiden ze diverse projecten rondom seksueel geweld.