Skip to content

Diversiteit voor Dummies & Feestelijke afsluiting

Themabijeenkomst 28 jun 2023
19.00 - 23.00 u inloop 18.30 u
Restaurant PLLEK | Neveritaweg 59 | Amsterdam door SWN
Gratis voor leden

Ben jij als een vis in het water tijdens een gesprek over diversiteit? Of voel jij je meer als een vis op het droge, spartelend tussen termen als intersectionaliteit, voornaamwoorden en 'ableism'?

Vanavond leren we over het belang van inclusief taalgebruik en oefenen we dit direct in de praktijk. We combineren een korte workshop over taalgebruik met een heus SWN-verhalen kabinet. Een aantal SWN'ers deelt met ons hun persoonlijke verhaal, en wij mogen geleerde direct in de praktijk brengen, door op een respectvolle en inclusieve manier hen het hemd van het lijf vragen!

Dus ook voor die vlotte vissen die hun hand (of vin) niet omdraaien voor genderneutraal taalgebruik en correcte voornaamwoorden belooft het een waardevolle avond te worden.

Een toast!

We sluiten samen de avond én het SWN-seizoen af met een gezamelijke toast: diversiteit verdient het om gevierd te worden! En het mooiste: aan het eind van de avond ga jij vol vertrouwen, kennis en handvatten omtrent diversiteit in al haar kleuren weer naar huis.

Onze hosts

Shari Klein is een creatieve ondernemer, voiceover, spoken word artiest en intimiteitscoach. Ze richtte in januari 2021 de Pleasure Society op om een creatieve manier schaamte en taboes rondom seksualiteit, intimiteit en pleasure te doorbreken.

Lina Al-Hassany is naast arts Kinder- en Jeugdpsychiatrie en daarnaast ook een liefhebber van educatie, taal, poezie en literatuur. Met haar schrijfwerk wil zij graag fijngevoelige onderwerpen in de hedendaagse maatschappij verkennen en zo ook stigma’s bespreken.