Skip to content

Hoe bereiken we een vruchtbaar partnerschap tussen wetenschap en samenleving?

Themabijeenkomst 7 feb 2024
19.00 - 21.30 u Inloop 18.30 u
Restaurant Plek, Neveritaweg 59 Amsterdam door SWN
Gratis voor leden

Deze avond gaan we prikkelend en liefdevol in gesprek met wetenschapper Daphne van de Bongardt en elkaar.

Programma

Wetenschappers zetten zich in voor het vergroten van ons begrip van de complexe, menselijke seksualiteit. Maar hoe bereikt die kennis de directe belanghebbenden in de samenleving? Ellen Laan bouwde die brug als geen ander.

We starten de avond met een lezing van Daphne van de Bongardt over haar wetenschappelijk onderzoek naar relationele en seksuele ontwikkeling, vorming en haar unieke interdisciplinaire Erasmus Love Lab.

Vervolgens gaan we met elkaar in dialoog. Hoe verbonden is het wetenschappelijke veld met de mensen in de samenleving? Kan of moet dat anders? Hoe bereiken we een vruchtbaar partnerschap tussen wetenschap en samenleving? Een avond vol vragen en antwoorden.

Alvast een beetje inkomen?

Bekijk de trailer van 'Masters of Sex'. Deze serie vertoont het ontstaan van de wetenschappelijke bestudering van menselijke seksuaiteit.

Lees het e-magazine over Daphne's recente onderzoeksproject 'Lieve seks of sexy liefde'.

Bekijk de website van het Erasmus Love Lab.

Lid worden?

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap? Geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen. Wil je ook lid worden dat kan. Sluit je aan en ontvang een mooie tas.

Annuleren

Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2 – 6 dagen van tevoren. Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.