Skip to content

Seksuele vorming in beweging

Themabijeenkomst 20 dec 2023
17-22 u, inclusief bezoek tentoonstelling en maaltijd
Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht door SWN & het Onderwijsmuseum
Gratis voor leden

Een avond over de geschiedenis en toekomst van seksuele vorming.

Feestelijk samenzijn met diner

Zo vlak voor kerst, vinden we het fijn om een beetje uit te pakken. Voor iedereen een feesteljke drankje bij binnenkomst. En! De eerste vijftien SWN-ers die zich inschrijven, tracteren we graag tussen 18-19 uur op een lekkere vegetarische pastamaaltijd! Iedereen is van harte welkom om te komen eten alvorens het programma start, om zo 2023 samen af te sluiten.

Feestelijke locatie

Deze SWN thema bijeenkomst vindt plaats in het Onderwijsmuseum in Dordrecht met een zeer toepasselijke tentoonstelling genaamd Aahhh..! over seksuele vomring.

We geven je graag de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. Dat kan voorafgaand aan het programma, tussen 17-19 uur of aan het eind tussen 21-22 uur.

Programma

Jenneke van Ditzhuijzen, assistant professor aan de Universiteit Utrecht en associate researcher aan het Amsterdam UMC deelt de resultaten van twee onderzoeken over plezier-gerichte seksuele vorming. Als eerste een review van de wetenschappelijke literatuur, en ten tweede vers-van-de-pers resultaten van onderzoek naar barrières en succesvolle benaderingen van docenten in het voortgezet onderwijs (i.s.m. Universiteit Utrecht, Rutgers en SWN).

Susan Meijburg, consulent seksuele gezondheid NVVS i.o. en trainer positieve seksuele vorming werkte vanuit SWN mee aan het onderzoek onder docenten. Susan verzorgt de interactieve delen van deze avond.

Jetske Steenstra is als onderzoeker betrokken geweest bij de tentoonstelling Aahhh..! van het Nationaal Onderwijsmuseum. Zij zal meer vertellen over de achterliggende gedachten en doelen van de tentoonstelling.

Lid worden?

Ben je nog onzeker of je je wilt aansluiten bij de SWN-gemeenschap? Geen probleem. Iedereen is welkom bij onze evenementen. Wil je ook lid worden dat kan. Sluit je aan en ontvang een mooie tas.

Annuleren

Je krijgt 50% van je betaalde kaartje retour als je annuleert tussen 2 – 6 dagen van tevoren. Je betaalt de volle prijs als je annuleert < 48 uur van te voren.