Skip to content

De kracht van positieve seksualiteit

29 jan 2024

De huidige seksuele vorming richt zich onvoldoende op wat wél fijn en lekker is, terwijl dat de sleutel is naar veilige, positieve seksuele ervaringen. Daarom schreef Sabine Meulenbeld een boek met 8 ingrediënten om met jongeren over seksuele vorming te praten.

Sabine, oud-bestuurslid SWN, voerde in haar werk als lichaamsgericht therapeutisch hulpverlener ongeveer 7.000 gesprekken met jongeren rond trauma, seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag en positieve seksualiteit. De jongeren, hoofdzakelijk meiden met diverse culturele, religieuze en etnische achtergronden, hadden vragen en problemen op gebied van liefde en afhankelijkheidsrelaties.

De kracht van positieve seksualiteit

  • Praktisch en nuchter boek voor om jongeren te begeleiden bij seksuele vorming.
  • Unieke lichaamsgerichte methode die wezenlijk andere skills en attitudes oplevert.
  • Vol humor, verrassende opdrachten en oefeningen.


ISBN 9789089657145 / € 32,99 / Verkrijgbaar bij Van Duuren Media

Naarmate ze meer slachtoffers van seksueel geweld sprak, werd het haar duidelijk dat de focus veel meer zou moeten liggen op seksueel wensgericht gedrag. Ze besloot om de gesprekken in haar spreekkamer meer te focussen op positieve seksualiteit: welke seksuele ervaringen wil je wél hebben en wat is daarvoor nodig? Zo ontdekte ze de acht werkzame ingrediënten voor een positieve seksuele vorming en schreef er een boek over. 'Ellen heeft mijn boek sterk beïnvloed', zegt Sabine. 'Ik heb inhoudelijk veel van haar geleerd en Ellens vermogen tot verbinding blijft me inspireren.'

Het boek maakt in één klap een einde aan de handelingsonzekerheid van veel opvoeders, leerkrachten en hulpverleners. Het helpt om seksuele grensoverschrijding te voorkomen én maakt seks leuker voor iedereen.