Skip to content

SWN bestaat 5 jaar en dat vieren we

2 mrt 2023

We zitten middenin een jubileumperiode. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. We blikken terug en nemen je mee in hoe we dit de komende maanden gaan vieren.

Oprichting SWN
Bovenstaande foto van Ellen is genomen op 2 maart 2018 tijdens het ondertekenen van de oprichtingsakte van SWN. Al lang voor dit moment was Ellen actief als seksuoloog en psycholoog in het Academisch Medisch Centrum. Ze was (is nog steeds!) wereldwijd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar hoe vrouwen seksualiteit beleven.

Oratie: de noodzaak van seksueel plezier
Ellen was vanaf 2016 hoogleraar aan de afdeling Seksuologie en psychosomatische gyneacologie. Het thema van haar oratie - ook vijf jaar geleden - op 20 april was de noodzaak van seksueel plezier. Ze stond aan de wieg van alles waar we ons als SWN-gemeenschap mee bezighouden. Van onderzoek tot zichtbaarheid in media en aandacht voor gelijkheid in genot bij kenniscentra zoals Rutgers. Ellen heeft velen geïnspireerd zich hiervoor in te zetten en het maakt ons gelukkig de vruchten van haar nalatenschap te zien.

Toast mee op Ellen en ons allen
We vieren ons jubileum tijdens de derde themabijeenkomst van dit seizoen op 12 april. We nemen de tijd voor een eerbetoon aan Ellen, praten over seks: hoe doe je dat? en toasten op ons allen. Want samen zijn we SWN en samen maken we de beweginng naar gelijkheid in genot als norm. Ook als je (nog) niet bent aangesloten bij de SWN-gemeenschap, ben je van harte welkom.
Meld je hier online aan voor deze bijeenkomst.