Skip to content

Wat we delen

Praat jij weinig over seks? Daar brengen we als gemeenschap graag verandering in. We delen kennis, gaan misvattingen te lijf, zijn te horen op radio en tv. Geen beweging zonder duidelijk geluid.

Auteur
Categorie
Artikel

Uitreiking Ellen Laan Award

Wat een hoogtepunt! De eerste Ellen Laan Award is uitgereikt. De prijs is een eerbetoon aan Ellen, erkenning voor prestaties in het werkveld én helpt SWN internationaal op de kaart te zetten. Lees het interview met Mario die weer contact had met winnaar Dr. Justin Lehmiller. Goed verhaal.

Artikel

Let's get visible: over het vergroten van onze zichtbaarheid

Journalisten en programmamakers waren dol op Ellen. Ze was een graag geziene gast bij talkshows als Jinek en Op1, gaf radio-interviews en tijdens haar lezingen hing iedereen aan haar lippen. Uiteraard willen we als SWN-gemeenschap zichtbaar blijven. Lees verder >>

Oproep

Elke euro komt ten goede aan de SWN-beweging

Prof. dr. Ine Vanwesenbeeck is emeritus hoogleraar en publiceert nationaal en internationaal over seksuele gezondheid. Ze doneerde een geldbedrag aan SWN en roept anderen op om hetzelfde te doen. Hoe fijn is het als je geld kunt geven aan iets dat je belangrijk vindt?

Artikel

De ambities van Sex Professor Rosara Torrisi

Seksueel plezier is moeilijk te meten. Voor onderzoekers is het dan ook lastig om betrouwbare data te verzamelen over hoe mensen seks ervaren. Zéker het genot van vrouwen is lang onderbelicht gebleven. Beter ontwikkelde vragenlijsten over seksuele opwinding (of juist remming) helpen, maar er is nog veel werk te doen. Gelukkig is daar Rosara Torrisi.

Boek

Must-read: De waarheid over seks

Hoe zit het nou écht, met vrouwelijke en mannelijke opwinding? Waarom is het zo belangrijk dat we vaker stilstaan bij de (vele) positieve kanten van seks? En waarom blijven sommige mythes, zoals die over het ‘maagdenvlies’, onterecht en hardnekkig bestaan?

SWN Podium

Onze gemeenschap bestaat uit mensen die ergens voor staan. Ze onderzoeken, schrijven en maken zoveel moois en dat geven wij graag een podium.

Aangesloten partners

Ontwerp en onderzoek

Studio Nienke Helder

Met haar kunstproject Sexual Healing hoopt Nienke Helder het probleem ‘seksuele disfuncties’ te verbeteren vanuit haar oogpunt als ervaringsdeskundige en social designer. SWN doet onderzoek met Nienke Helder.

Naar website
Magazine

Vlam magazine

Vlam magazine is het eerste tijdschrift over relaties, intimiteit en seksualiteit en daarmee een baanbreker. Ellen was gast-hoofdredacteur van het eerste nummer.

Naar website
Mannen en emancipatie

Emancipator

Emancipator werkt aan het voorkomen van gewelddadige mannelijkheid, het stimuleren van zorgzame mannelijkheid, en het bevrijden van mannen uit traditionele mannelijkheden. SWN en Emancipator werken samen als het gaat om seksualiteit en relaties.

Naar website
Scholing en Voorlichting

Fabriek69

Experts op het gebied van relaties, intimiteit, seksualiteit en huiselijk geweld. Binnen onderwijs, zorg en welzijn. SWN ondersteunt hen met lezingen en voorlichting.

Naar website

Waar we meer van willen…

  • Leden

    Voel je seksueel vrijer en gelukkiger: word lid van SWN-gemeenschap.

  • Partners

    Bezig met een initiatief dat ons raakt? Het samen doen kan heel bevredigend zijn.

  • Donaties

    Steun onze beweging met een financiële bijdrage. Ook klein vinden we fijn.