Skip to content

Wat we delen

Open praten over seks. Dat gebeurt te weinig. Daar brengen we als gemeenschap graag verandering in. We delen kennis, gaan misvattingen te lijf, zijn te horen op radio en tv. We zijn een beweging met een duidelijk geluid.

Onderwerp
Categorie
Auteur
Sorteer
Theatershow

'Een man met kennis van zaken? Mooi, kom maar naar voren!'

Je hebt wetenschappers die onderzoek doen naar seks en je hebt Daphne Gakes, die met humor sekstaboes doorbreekt op het podium. SWN-leden krijgen tot 10 juli 30% korting op kaarten voor haar theatershow in oktober 2025.

STAMP

Juf, heb je nog van die Ta Doe Boekjes?

Als docent en klassenmentor weet Randy Konijnenberg heel goed wat er leeft onder pubers. Lesmateriaal dat ontbrak, ontwikkelde ze zelf. Het groeide uit tot een lesmethode waar SWN heel blij mee is.

Oproep

Vulvalippen in de Dikke van Dale

Ellen deed meerdere keren een oproep om het woord schaamlippen te vervangen door vulvalippen. Op 17 juni start een campagne om deze - anatomisch correcte, maar veel positievere term - in de Dikke van Dale te krijgen.

Oproep

Erotische beelden bekijken voor onderzoek

Het AMC roept heteroseksuele vrouwen op om mee te werken aan een onderzoek dat Ellen en Nienke zijn gestart met als onderwerp: Hoe verandert de clitoris in staat van opwinding? Lees meer

Themabijeenkomst

Mannelijkheid in daten, relaties en seksualiteit

Emancipator ontwikkelt workshops over positieve seksualiteit voor het voortgezet onderwijs. Het is voor de hele klas, maar de focus ligt op mannelijkheid. De visie van SWN is zeer welkom. Kom je ook op 25/9?

STAMP

Het grote 9 tot 5 taboe

Hoe geef je seksualiteit en intimiteit een plek in je organisatie? Laat het niet over aan het toeval en organiseer actief een prettige en veilige omgeving voor jouw medewerkers en cliënten.

Geluiden uit de gemeenschap

‘Seks is zoveel meer dan recht op en neer.’

Maaike Meijer, auteur en hoogleraar Vrouwenstudies