Skip to content

Wat we delen

Praat jij weinig over seks? Daar brengen we als gemeenschap graag verandering in. We delen kennis, gaan misvattingen te lijf, zijn te horen op radio en tv. Geen beweging zonder duidelijk geluid.

Onderwerp
Categorie
Auteur
Sorteer
Artikel

Let's get visible: over het vergroten van onze zichtbaarheid

Journalisten en programmamakers waren dol op Ellen. Ze was een graag geziene gast bij talkshows als Jinek en Op1, gaf radio-interviews en tijdens haar lezingen hing iedereen aan haar lippen. Uiteraard willen we als SWN-gemeenschap zichtbaar blijven. Lees verder >>

Artikel

Uitreiking Ellen Laan Award

Wat een hoogtepunt! De eerste Ellen Laan Award is uitgereikt. De prijs is een eerbetoon aan Ellen, erkenning voor prestaties in het werkveld én helpt SWN internationaal op de kaart te zetten. Lees het interview met Mario die weer contact had met winnaar Dr. Justin Lehmiller. Goed verhaal.

Oproep

Elke euro komt ten goede aan de SWN-beweging

Prof. dr. Ine Vanwesenbeeck is emeritus hoogleraar en publiceert nationaal en internationaal over seksuele gezondheid. Ze doneerde een geldbedrag aan SWN en roept anderen op om hetzelfde te doen. Hoe fijn is het als je geld kunt geven aan iets dat je belangrijk vindt?

Artikel

De ambities van Sex Professor Rosara Torrisi

Seksueel plezier is moeilijk te meten. Voor onderzoekers is het dan ook lastig om betrouwbare data te verzamelen over hoe mensen seks ervaren. Zéker het genot van vrouwen is lang onderbelicht gebleven. Beter ontwikkelde vragenlijsten over seksuele opwinding (of juist remming) helpen, maar er is nog veel werk te doen. Gelukkig is daar Rosara Torrisi.

Boek

Must-read: De waarheid over seks

Hoe zit het nou écht, met vrouwelijke en mannelijke opwinding? Waarom is het zo belangrijk dat we vaker stilstaan bij de (vele) positieve kanten van seks? En waarom blijven sommige mythes, zoals die over het ‘maagdenvlies’, onterecht en hardnekkig bestaan?

Geluiden uit de gemeenschap

‘Seks is zoveel meer dan recht op en neer.’

Maaike Meijer, auteur en hoogleraar Vrouwenstudies